DE TOEGANGSWEG | Corpus Plus

DE TOEGANGSWEG

1.Toegang onder de borst

Een incisie wordt gemaakt in de plooi van de borst.Dit is de meest gebruikte weg omdat hij een gemakkelijke toegang geeft tot onder de klier. Het zicht laat een nauwkeurige bloedstelping toe. Het litteken is vrij onzichtbaar. Anatomische of druppelvormige prothesen kunnen alleen maar via deze weg ingebracht worden, omdat ze een verticale as hebben en nauwkeurig moeten gepositioneerd worden eens ingebracht.

2.De oksel

Dit litteken is ver van de borst . Het is iets minder zichtbaar. Maar de techniek laat geen goede bloedstelping toe,omdat men niet ziet wat er gebeurd. Deze toegang is moeilijker voor silicone gevulde prothesen en is niet geschikt voor anatomisch gevormde implantaten.
Een eventuele kapsulotomie zal dan ook via een bijkomende incisie dienen te gebeuren.

3.Langs de rand van de tepelhof

Deze toegang gaat hetzij doorheen de klier, ofwel langs de onderpool tussen onderhuids weefsel en de klier, tot men in de holte onder de klier zit.
Het litteken valt meestal niet op, tenzij de tepelhof klein is en men flink moet opensperren om de prothese ter plaatse te krijgen. Soms heeft men ook een vermindering van de gevoeligheid van de tepel